Om Stenfjellrunden

 4. februar 2017 går startskuddet for den 40. Stenfjellrunden!

Stenfjellrunden runder 40 år! Bli med på vinterens vakreste eventyr i Vangsåsen, og skaff deg samtidig bedre starttidspunkt i Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Den tradisjonsrike Stenfjellrunden og har start og mål på Gåsbu langrennssenter, arenaen for NM på ski del 1 i 2013 og NM jr 2016! Med opp mot 1000 deltakere på startstreken de siste årene har Stenfjellrunden etablert seg som et av landets største turrenn. Men vi har definitivt plass til flere deltagere.Tar du utfordringen til vinteren?

Stenfjellrunden har en flott løypetrase på 42,5 km som går i variert og småkupert terreng. Men som «kjennere» på Hedmarksvidda vet, så har traseen også noen utfordrende partier. Det er tre drikkestasjoner og to matstasjoner underveis. Det er også mulighet å prøve seg på halvdistansen på 23 km som også er åpen for 15-åringene (født 2002). Distansen er ypperlig for trim, fremtidige turløpere og de som vil teste formen mot kanskje lengere distanser senere.

Nytt av året er en kortdistanse på 11 km for 13-14 og 15-16 år, samt trim. Det gjøres spesielt oppmerksom på at klassen 13-14 år er opprettet etter søknadsbehandling i Hedmark Skikrets og i NSF sentralt. 

I 2016 utgaven av Stenfjellrunden klarte endelig en løper å bryte den magiske 2-timers grensen.  Per-Christian Lysaker Torgersrud (Team Parkettpartner) ble klokket inn på 1.57.02!

Slik ble status 2016:

42 km:
Ragnhild Marie Hafsahl Karset (VSF/Norgesgruppen), 2.23.57

Per-Christian Lysaker Torgersrud, VSF/Team Parkettpartner), 1.57.02 

23 km:
Franziska Skogsholm, Åslia skilag, 1.21.56

Eirik Abrahamsen, Stokke IL, 1.07.02 

Med parkering i umiddelbar nærhet til skistadion og stort varmetelt ligger forholdene godt til rette for at du som løper kan ha fokus på en ting – en fantastisk skitur i storslagne omgivelser – i trikkeskinner!  Vår partner Sport 1 Superstore Hamar, vil sammen med SWIX, ha stand i startområdet. Her får du den beste smørehjelpen og kan gjøre de siste nødvendige innkjøpene før start. Du vil også kunne studere de råeste Volkswagen-bilene fra Møller Bil Hamar i området.

For løypeprofil og kart, trykk her.
Se bilder og beskrivelse av traseen.

Det vil være manuell etteranmelding på Sport1 Superstore Hamar på Olrud fredag 3. februar, mellom kl. 17.00 og 19.00, og etteranmelding på Gåsbu løpsdagen mellom kl. 08.00 og kl. 10.00. Etteranmelding kan også gjøres via ordinær påmeldingslink.

NB! Skilisens kommer i tillegg til satsene over. Les mer om skilisens.

Tidtaking
Tidtaking vil foregå elektronisk med brikker og det vil være 3 mellomstasjoner i løypa. Det benyttes engangsbrikker plassert på startnummeret. Det vil ikke være mulighet for å benytte egne brikker.

Premiering
Det vil bli gjennomført 1/3 premiering. Deltakerpin til alle som fullfører rennet. I tillegg er det premiering etter antall ganger løpet er fullført, samt ekstrapremie til beste dame og herre uansett klasse.

Vær og temperatur
Det er WEB-kamera og værstasjon både ved start på Gåsbu langrennsenter og ved løypas høyeste parti på Stenfjellet. Se også værmelding på yr.no.

Hvor er Gåsbu?
Gåsbu ligger i Vangsåsen ca. 15 km rett øst for Hamar. Gå inn på denne linken http://kart.gulesider.no/. Søk på «Gåsbu, Hamar» skriv inn hvor du kommer fra. Når du kommer opp på Gåsbu vil det være merket videre for parkering til rennet og langrenns-arenaen. Det er også merket fra Rv 25 og E6.

Sport1 Superstore Hamar er stolt hovedsponsor til Stenfjellrunden! Vi gleder oss til å treffe løperne fredag kveld 3. februar i butikken til nummerutdeling fra kl. 17.00 – 19.00. Sport1 har gode tilbud på utstyr som nettopp du som aktiv løper trenger! Renndagen vil vi også ha telt på Gåsbu med spesialtilbud.

BLI MED PÅ VINTERENS VAKRESTE EVENTYR I VANGSÅSEN!

Med vennlig hilsen
Stenfjellrunden
Vang Skiløperforening
www.vangski.no
stenfjellrunden@gmail.com